BLOGGEN

Här omvärldsspanar och bloggar vi om aktuella händelser.
Allt i från matnyttiga tips, forskning, tankar, intervjuer, krönikor och filmer hittar du här.
Välkommen!

En höst med många spännande aktiviteter!

Tiden rusar på och helt plötsligt blev det sommar och semester för många av oss! För oss väntar en spännande höst där podden äntligen släpps (som skulle kommit i våras), ny omgång med vårt chefsprogram för förskolechefer, nya chefsseminarium (bland annat i Linköping & Alingsås) och fördjupat samarbete med vårt bokförlag.

Till sist bjuder vi på den senaste krönikan av Stefan i Tidningen Vision där han hyllar administratörerna som ofta inte syns men som är ett ovärderligt stöd till cheferna.

Får du vårt nyhetsbrev som kommer en gång i månaden? Om inte, lägg ett mejl till info@kcnc.se så lägger vi till dig i sändlistan.

Glad sommar!

Utvecklingsdag och ”Coachen Fredde”!

Ännu en vecka som svischat förbi. Höjdpunkten den här veckan för oss på KCNC var utvecklingsdagen vi höll i Västerås för cirka 20 chefsföreträdare från fackförbundet Vision. Ett härligt engagerat gäng som dels har i uppdrag att stödja chefer på arbetsplatsen och dels rekrytera fler chefsmedlemmar. Upplägget var att vi supporta dom med att klargöra sitt uppdrag och få på pränt hur de ska gå från ord till handling. Det sker med en en digital framstegsjournal där ”Coachen Fredde” sedan stöttar under tre veckor. Viktigast är det första lilla steget. Tas inte det kan vi prata hur mycket som helst om fina visioner och höga mål.
Ps: vill du veta mer om upplägget och ”Coachen Fredde”? Tveka inte att kontakta oss!
Trevlig helg!

Avklarad poddinspelning!

Det blev två intensiva men riktigt roliga dagar förra veckan när podden spelades in.
På onsdagen var Kaisa Björnström, ny socialchef i Uppsala, och Poa Pettersson, enhetschef Tranemo kommun, gäster. Två mycket intressanta personer med olika längd på sin chefserfarenhet.
Torsdagen blev till en vilodag, nåja, innan vi på fredagen tog ny sats och spelade in tre avsnitt. Då gästades podden av Anneli Tellmo Jung, avdelningschef Nässjö kommun, Elisabeth Kuylenstierna ledarskapsutvecklare och Madeleine Melcher, expert på sociala medier. Hjärnan var hyfsat mör när vi stämplade ut och låste dörren till studion.
Nu ska Josef Bengtsson, journalist och producent, göra en kommunaktionsplan med sina kollegor. Om allt går som det ska så kommer podden släppas i maj!

Lite bilder från dagarna!

Poddinspelning!

Söndag eftermiddag och förberedelserna inför kommande vecka är i full gång. Mycket fokus ligger på onsdag och fredag då jag (Stefan) åker till Stockholm för poddinspelning. Fackförbundet Vision köpte i höstas 500 st Från tomgång till framgång och gjorde en specialutgåva på den till sina chefsmedlemmar. De kom samtidigt med idén att göra en podd på 5-6 avsnitt kring några av bokens kapitel. Och nu är det dags! Upplägget kommer vara att Josef Bengtsson, journalist på Tidningen Vision, leder ett samtal mellan mig och en gäst. På onsdag kommer vi ha som tema Våga leda och Ny som chef. Jag kommer få anledning att återkomma med mer info om hur det fortlöper, så håll utkik här på bloggen och på Facebook. Podden kommer släppas för allmän lyssning i april-maj.

Förberedelser pågår!

Krönika om lösningsfokus och framstegsjournal!

Då sparkar vi igång bloggen! I höstas fick jag (Stefan) frågan om jag på nytt ville skriva krönikor åt Tidningen Vision, vilket jag gjorde mellan åren 2011-2014. Givetvis ville jag det. Dels för att det är riktigt kul att få dela med sig av tankar och dels för kicken att ha direktkontakt med läsare. Nu när bloggen är nyöppnad så passar jag på att dela med mig av krönikan jag skrev om att jag är trött på felsökare och vad det gör med arbetsplatser. Håll till godo!